Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 31 Ιανουαρίου 2024

Στασιμότητα στις ευρωαγορές, αναμένοντας τις αποφάσεις της FED για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ – Σε νέα υψηλά επίπεδα 10ετίας το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στασιμότητα στις ευρωαγορές, αναμένοντας τις αποφάσεις της FED για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ – Σε νέα υψηλά επίπεδα 10ετίας το Χρηματιστήριο Αθηνών Στασιμότητα στις ευρωαγορές, αναμένοντας τις αποφάσεις της FED για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ – Σε νέα υψηλά επίπεδα 10ετίας το Χρηματιστήριο Αθηνών Στασιμότητα στις ευρωαγορές, αναμένοντας τις αποφάσεις της FED για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ – Σε νέα υψηλά επίπεδα 10ετίας το Χρηματιστήριο Αθηνών
Rate this item
(0 votes)

pexels-burak-the-weekender-186461

Μικρές διακυμάνσεις τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (31/1) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Οι επενδυτές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μετά τη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια, που αναμένεται ευρέως να διατηρηθούν αμετάβλητα.

Του Παντελή Μάνου

Ταυτόχρονα, οι εμπλεκόμενοι στις αγορές αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη αλλά και στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ανθεκτική δείχνει η αγορά εργασίας στη Γερμανία μολονότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε το τέταρτο τρίμηνο, αλλά και για ολόκληρο το 2023.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο τον Ιανουάριο, στο 5,8% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 τον πρώτο μήνα του 2024, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για αύξηση κατά 11.000.

Στο μεταξύ, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, υπογραμμίζοντας πόσο απαραίτητη είναι η πολιτική υποστήριξης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου που ανακοίνωσε το Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μεταποίησης αυξήθηκε ελαφρά στις 49,2 τον Ιανουάριο από 49 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει οριακές απώλειες κατά 0,13%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει ανεπαίσθητα κέρδη σε ποσοστό 0,12%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,71%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,64% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,23%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές στα περίπου 150 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έ-κλεισε στις 1367,41 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,91%.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Μικρές πτωτικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται πτωτικά κατά 3 μονάδες βάσης, στο 2,23%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 2 bps στο 3,78%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται χαμηλότερα κατά 2 μονάδες, στο 3,14% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει, επίσης, μικρή πτώση κατά 2 μονάδες βάσης, στο 3,24%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 1,25%, στα 76,85 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη πτώση 1,10%, βρίσκεται στα $ 81,96.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0838 δολ./ευρώ.

www.ertnews.gr

Read 38 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us