Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
Ειδήσεις 01 Αυγούστου 2021

ΕΛΑΣ: Μέσα σε ένα μόνο 24ωρο, 30 καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

ΕΛΑΣ: Μέσα σε ένα μόνο 24ωρο, 30 καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία ΕΛΑΣ: Μέσα σε ένα μόνο 24ωρο, 30 καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία ΕΛΑΣ: Μέσα σε ένα μόνο 24ωρο, 30 καταγγελίες και 14 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία
Rate this item
(0 votes)

Τις τριάντα καταγγελίες και δέκα τέσσερις συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία αριθμούν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα για, μεταξύ άλλων, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης. Ενημερωθείτε εδώ για τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας και αντλήστε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.

www.ertnews.gr

Read 18 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us