Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Υγεία 07 Ιουνίου 2016

Επιστήμονες αναπτύσσουν ανθρώπινα όργανα σε γουρούνια!

Rate this item
(0 votes)

Αντιδράσεις για το αμφιλεγόμενο σχέδιο - Τα συγκεκριμένα γουρούνια, αν αναπτυχθούν πλήρως,

θα είναι φαινομενικά ίδια με τα υπόλοιπα, αλλά το πάγκρεας τους θα είναι ανθρώπινο
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια βρήκαν έναν ιδιαίτερα επαναστατικό τρόπο για τη λύση του προβλήματος των περιορισμένων διαθέσιμων οργάνων για μεταμοσχεύσεις.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα των ερευνητών ξεκίνησε μια διαδικασία εισαγωγής ανθρώπινων κυττάρων σε γουρούνια. Με αυτόν τον τρόπο τα συγκεκριμένα γουρούνια, αν αναπτυχθούν πλήρως, θα είναι φαινομενικά ίδια με τα υπόλοιπα, αλλά το πάγκρεας τους θα είναι ανθρώπινο.
Ο επικεφαλής της έρευνας, βιολόγος Pablo Ross δήλωσε στο BBC: «Η ελπίδα μας είναι πως τα έμβρυα των γουρουνιών θα αναπτυχθούν φυσιολογικά, αλλά το πάγκρεας τους θα έχει σχηματιστεί αποκλειστικά από ανθρώπινα κύτταρα και θα είναι συμβατό με ασθενείς για μεταμόσχευση».

Το σχέδιο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, καθώς πέρυσι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ απαγόρευσε τη χρηματοδότηση των πειραμάτων. Από την πλευρά του ο Peter Stevenson, από τον φιλοζωικό οργανισμό «Compassion in World Farming» δήλωσε στο BBC: «Μου προκαλεί νευρικότητα το να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στο βασανισμό των ζώων. Ας πείσουμε πρώτα περισσότερους ανθρώπους να γίνουν δωρητές. Αν εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη μοσχευμάτων, τότε ας σκεφτούμε τη λύση των γουρουνιών. Αλλά τότε θα πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας, ώστε να μην υπάρχει αύξηση στο θάνατο των γουρουνιών για ανθρώπινο όφελος».

Άλλες ανησυχίες που προκύπτουν από το παραπάνω σχέδιο είναι πως τα ανθρώπινα κύτταρα που εμφυτεύονται στα γουρούνια θα μπορούσαν να μεταβάλλουν τον εγκέφαλο των ζώων, δίνοντας του πιο ανθρώπινα στοιχεία.

Read 375 times

Leave a comment

Το thessaloniki-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us

Popular News