Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
Υγεία 07 Απριλίου 2021

Εμβόλιο AstraZeneca: Κανονικά προς το παρόν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Κανονικά προς το παρόν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα Εμβόλιο AstraZeneca: Κανονικά προς το παρόν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα Εμβόλιο AstraZeneca: Κανονικά προς το παρόν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα
Rate this item
(0 votes)

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε η έρευνα σε σχέση με τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca θα πραγματοποιήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 17:00 ώρα Ελλάδας. 

Στη χώρα μας συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στη χώρα μας έως ότου εκδοθεί το επίσημο πόρισμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μετά την συνεδρίαση της χθες το πρωί ανακοίνωσε πως αναμένει τα συμπεράσματα και μέχρι τότε οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, στη χώρα μας έχει καταγραφεί ένα επεισόδιο θρόμβωσης που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό σε 346.000 εμβολιασμούς που έγιναν με το συγκεκριμένο εμβόλιο και είναι από τα πρώτα περιστατικά που έχουν συμπεριληφθεί στο σύνολο των περιστατικών που εξετάζονται πανευρωπαϊκά.

Την ίδια ώρα, αποστάσεις παίρνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων από τη δήλωση στελέχους του που κάνει λόγο για σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας χθες το απόγευμα σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών παρέθεσε στοιχεία για την ασφάλεια του εμβολίου και τόνισε με έμφαση ότι η πιθανότητα το εμβόλιο της Οξφόρδης  να προκαλέσει θρόμβωση είναι στη χειρότερη περίπτωση μία στις 100.000.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε στις 6/4, ότι αναστέλλει τις δοκιμές σε παιδιά και εφήβους του εμβολίου κατά της Covid-19 που ανέπτυξε μαζί με τη βρετανο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, αναμένοντας τη γνωμοδότηση της αρμόδιας βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.

Στο πλαίσιο μικρής μελέτης στη Βρετανία, “αναμένουμε συμπληρωματικές πληροφορίες από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), για τα σπάνια κρούσματα θρόμβωσης που αναφέρθηκαν σε ενήλικες, πριν προχωρήσουμε σε νέους εμβολιασμούς στην κλινική δοκιμή”, αναφέρει το βρετανικό πανεπιστήμιο.

Τέλος ο Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Ροτζέριο Πίντο ντε Σα Γκασπάρ, δήλωσε ότι το ισοζύγιο κινδύνου/οφέλους συνεχίζει να είναι “σε μεγάλο βαθμό” υπέρ της χρήσης του εμβολίου κατά της Covid της AstraZeneca.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Read 5 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us