Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
Τεχνολογία 17 Μαρτίου 2023

Σε πτώση παραμένει η επισκεψιμότητα στα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε πτώση παραμένει η επισκεψιμότητα στα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου Σε πτώση παραμένει η επισκεψιμότητα στα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου Σε πτώση παραμένει η επισκεψιμότητα στα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου
Rate this item
(0 votes)

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα αξιοθέατα στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζονται να ανακάμψουν από την μείωση επισκεπτών, λόγω της πανδημίας.

Λιγότεροι διεθνείς τουρίστες σημαίνει ότι τα επίπεδα επισκεπτών εξακολουθούν να είναι σχεδόν κατά ένα τέταρτο χαμηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν πτώση 23% πέρυσι σε σχέση με τις 161,2 εκατομμύρια επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 349 top τοποθεσίες της Ένωσης Κορυφαίων Επισκεπτών Αξιοθέατων (ALVA) το 2019.

Στα ύψη οι επισκέπτες σε δωρεάν αξιοθέατα

Σύμφωνα με την ALVA η κρίση κόστους ζωής είχε οδηγήσει σε αύξηση 183% από έτος σε έτος στους επισκέπτες σε δωρεάν αξιοθέατα. Όσοι χρέωναν είσοδο παρουσίασαν αύξηση 101% στους επισκέπτες.

Σε «long Covid» η επισκεψιμότητα σε αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου

«Εξακολουθούμε να βιώνουμε το τουριστικό ισοδύναμο του «long Covid», είπε ο Bernard Donoghue της ALVA.

Πολλά αξιοθέατα δεν έχουν φτάσει ακόμη στα επίπεδα επισκεπτών του 2019 κυρίως λόγω της απουσίας διεθνών επισκεπτών, ιδιαίτερα από την Κίνα και την Άπω Ανατολή.
Είμαι βέβαιος ότι θα επιστρέψουν φέτος και θα δούμε μια συνεχή υγιή ανάκαμψη».

Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα σε Ηνωμένο Βασίλειο

  • Το Windsor Great Park (5,6 εκατομμύρια επισκέψεις), παρέμεινε το πιο δημοφιλές αξιοθέατο, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2021. Ακολουθεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο του Λονδίνου με 4,6 εκατομμύρια επισκέψεις.
  • Άλλα μεγάλα αξιοθέατα του Λονδίνου χωρίς χρέωση εισόδου, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Βρετανικό Μουσείο και η Tate Modern είδαν επίσης τον αριθμό τους να ανακάμπτει κατά περίπου 200%.
  • Στη Σκωτία, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο ήταν το Εθνικό Μουσείο στο Εδιμβούργο.
    Στη Βόρεια Ιρλανδία, ήταν ο Τιτανικός Μπέλφαστ και στην Ουαλία ο Κήπος Μποντνάντ στο Κόνγουι.

Το Λονδίνο είχε τις ισχυρότερες επιδόσεις

Οι συνολικές επισκέψεις σε βρετανικά αξιοθέατα αυξήθηκαν κατά 69% σε σύγκριση με το 2021, αλλά είδαν 37,8 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους να περνούν από τις πόρτες τους σε σχέση με το 2019.

Το Λονδίνο σημείωσε τις ισχυρότερες επιδόσεις από έτος σε έτος με τις επισκέψεις να αυξάνονται κατά 152%, ακολουθούμενη από τη Σκωτία με άνοδο 128% και τη Βόρεια Ιρλανδία κατά 120%.

 

The post Σε πτώση παραμένει η επισκεψιμότητα στα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου appeared first on Tourism Today.

Read 79 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us