Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
Συνταγές 21 Οκτωβρίου 2017

Μουστοκούλουρα με βούτυρο και σταφίδες

Μουστοκούλουρα με βούτυρο και σταφίδες Μουστοκούλουρα με βούτυρο και σταφίδες Μουστοκούλουρα με βούτυρο και σταφίδες
Rate this item
(0 votes)

Διαφορετικά και πολύ αρωματικά μουστοκούλουρα, σαν cookies με σταφίδες.

Ταιριάζουν πολύ με τον καφέ, το τσάι και το γάλα και σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών.
Μερίδες:για 35-40 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
cookies, μουστοκούλουρα, μούστος, μπισκότα βουτύρου, σταφίδες

Υλικά

200γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
150γρ. μούστο σβησμένο ή ⅓ φλιτζανιού πετιμέζι διαλυμένο σε ⅓ φλιτζανιού νερό
1 αβγό
2½ φλιτζάνια αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες μικρές

Διαδικασία
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το αβγό και το πετιμέζι, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Ανακατεύετε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και τα προσθέτετε στο υγρό μίγμα του μίξερ μαζί με τις σταφίδες. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.

Βγάζετε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε με το χέρι όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να γίνει μια συμπαγής, μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε μικρά κομμάτια ζύμης, τα πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πιέζετε ελάχιστα να πλατύνουν. Τα τοποθετείτε σε απόσταση 2εκ. σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνετε τα μουστοκούλουρα στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αν είναι ακόμα λίγο μαλακά στο τέλος του ψησίματος, θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Αν έχετε φρέσκο, «άσβεστο» μούστο και θέλετε να φτιάξετε πετιμέζι, θα πρέπει να το βράσετε αμέσως, γιατί, αν μείνει παραπάνω από 24 ώρες, μπορεί να αρχίσει η ζύμωση και να μη γίνεται πετιμέζι.

Read 37 times

Leave a comment

Το thessaloniki-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us

Popular News