Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018
Συνταγές 11 Ιανουαρίου 2018

Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο

Rate this item
(0 votes)

Υλικά

1.200γρ. (ή 4 τμχ) μοσχαρίσια μπριζόλα (κόντρα), χωρίς κόκαλο
Για τη μαρινάδα
½ ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, μαδημένο
1 ματσάκι θυμάρι, μαδημένο
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα
1½ κούπα ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία
Ρίχνετε και αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Σκεπάζετε τις μπριζόλες με το μίγμα, φροντίζοντας να πάει πάνω-κάτω παντού και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Βγάζετε τις μπριζόλες από το σκεύος με τη μαρινάδα και τις αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις σκουπίζετε από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις λαδώνετε ελαφρά.

Ψήνετε τις μαριναρισμένες μπριζόλες στη σχάρα (στο βαθμό της αρεσκείας σας) γυρνώντας τες πλευρά ανά 2 λεπτά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με μια απλή πατατοσαλάτα από βρασμένη πατάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, λάδι, ξύδι λευκό, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Read 5 times

Leave a comment

Το thessaloniki-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us

Popular News