Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
Περιβάλλον 03 Σεπτεμβρίου 2017

Πάνω από 20 «νεκρά άστρα» κατευθύνονται προς το ηλιακό μας σύστημα

Πάνω από 20 «νεκρά άστρα» κατευθύνονται προς το ηλιακό μας σύστημα Πάνω από 20 «νεκρά άστρα» κατευθύνονται προς το ηλιακό μας σύστημα Πάνω από 20 «νεκρά άστρα» κατευθύνονται προς το ηλιακό μας σύστημα
Rate this item
(0 votes)

Το πρώτο "νεκρό άστρο" που θα μπορούσε να απειλήσει τον πλανήτη

μας σε διάστημα 1,3 εκατομμυρίων ετών και ονομάζεται «Gliese 710»
Πάνω από 20 "νεκρά άστρα" κατευθύνονται προς το ηλιακό μας σύστημα με άγριες διαθέσεις...

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η "επέλαση" τουλάχιστον 24 "νεκρών άστρων" θα μπορούσε να προκαλέσει "βροχή κομητών" με καταστροφικές συνέπειες εξαλείφοντας ακόμη και την ανθρωπότητα!

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", oι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό δεν θα συμβεί για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρόνια από σήμερα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η προειδοποίηση αφορά 19 με 24 άστρα τα οποία αναμένεται να εισέλθουν με ταχύτητα 3,26 έτη φωτός σε απόσταση από το ηλιακό μας σύστημα, ωστόσο, ένα από τα αυτά ξεχωρίζει στην έρευνά τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα", το πρώτο "νεκρό άστρο" που θα μπορούσε να απειλήσει τον πλανήτη μας σε διάστημα 1,3 εκατομμυρίων ετών ονομάζεται "Gliese 710" .

Το νεκρό αυτό άστρο απέχει 64 έτη φωτός από τον Ήλιο και θα μπορούσε να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με το ηλιακό μας σύστημα ευτυχώς όχι σύντομα.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι, τα νεκρά άστρα προσεγγίζοντας το ηλιακό σύστημα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία "βροχή" κομητών αλλάζοντας την πορεία τους και απειλώντας ακόμη και την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής.

"Για τους ειδικούς, η απόσταση αυτή-64 έτη φωτός- θεωρείται αρκετά κοντινή και ικανή να εκτρέψει τους κομήτες με κατεύθυνση τον πλανήτη Γη", αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση, τα "νεκρά άστρα" παρασύρονται από το σύννεφο του "Οort", ένα σφαιρικό κέλυφος με δισεκατομμύρια παγωμένα αντικείμενα που υπάρχουν στα εξωτερικά σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.

Όπως δείχνουν οι υπολογισμοί των ειδικών, σε 1,3 εκατομμύρια χρόνια αναμένεται να πραγματοποιηθεί η "στενή" συνάντηση του "νεκρού άστρου" "Gliese 710". Το άστρο αναμένεται να εισέλθει μέσα στο σύννεφο "Oort" σε απόσταση από το ηλιακό μας σύστημα τουλάχιστον 2,3 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Read 92 times

Leave a comment

Το thessaloniki-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Διαβάστε Ακόμα

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us


Popular News