Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022
Κόσμος 14 Μαΐου 2022

Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Επιθετική στάση της Μόσχας για την ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας στη Συμμαχία

Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Επιθετική στάση της Μόσχας για την ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας στη Συμμαχία Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Επιθετική στάση της Μόσχας για την ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας στη Συμμαχία
Rate this item
(0 votes)

Πολύπλοκες διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση Δύσης – Ρωσίας, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Το μείζον ζήτημα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συναντά την ιδιαίτερα επιθετική στάση της Μόσχας, η οποία ως πρώτη αντίδραση ανακοίνωσε ότι από σήμερα διακόπτει την εξαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Φινλανδία, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Τούρκος πρόεδρος, απειλώντας να μπλοκάρει τη διαδικασία. Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τη θέση της Τουρκίας, με τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν να προκαλούν ζυμώσεις ενόψει της διήμερης συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, που θα ξεκινήσει απόψε με δείπνο εργασίας. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας, ενώ έχουν προσκληθεί οι ΥΠΕΞ της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ρωσική εισβολή στη χώρα τους εισέρχεται στην “3η φάση”, με έναν παρατεταμένο πόλεμο, εκτιμώντας πως η Μόσχα θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πιέσει τη Δύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξαναγκάσει την Ουκρανία να υποχωρήσει.

Παράλληλα, οι ΥΠΕΞ της G7 τόνισαν χθες ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο μέχρι τη νίκη, ενώ η ΕΕ δήλωσε έτοιμη να δώσει στην Ουκρανία επιπλέον 500 εκατ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικά Άρθρα: Σουηδία και Φινλανδία θα συζητήσουν με την Τουρκία για την προοπτική ένταξής τους στο ΝΑΤΟ

www.ertnews.gr

Read 14 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us