Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Κόσμος 25 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του Άντ. Μπλίνκεν με τον Γ. Γκάλαντ – Στο επίκεντρο οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Συνάντηση του Άντ. Μπλίνκεν με τον Γ. Γκάλαντ – Στο επίκεντρο οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα Συνάντηση του Άντ. Μπλίνκεν με τον Γ. Γκάλαντ – Στο επίκεντρο οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
Rate this item
(0 votes)

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ. Συζήτησαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση όλων των ομήρων και θα ανακουφίζει από τα δεινά τον παλαιστινιακό λαό.

Ο κ. Μπλίνκεν τόνισε την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και την παροχή βοήθειας σε ολόκληρη τη Γάζα σε πλήρη συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη.

Ενημέρωσε τον Γιοάβ Γκάλαντ για τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες για την προώθηση της ασφάλειας, της διακυβέρνησης και της ανοικοδόμησης στη Γάζα κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου και τόνισε τη σημασία αυτού του έργου για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης και της επίτευξης διπλωματικής λύσης που θα επιτρέπει τόσο στις ισραηλινές όσο και στις λιβανέζικες οικογένειες να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο κ. Μπλίνκεν επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ.

Ανταπόκριση Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Read 23 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us