Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
Κόσμος 20 Σεπτεμβρίου 2021

Πίτσα στο πεζοδρόμιο του Μανχάταν για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρου

Πίτσα στο πεζοδρόμιο του Μανχάταν για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρου Πίτσα στο πεζοδρόμιο του Μανχάταν για τον ανεμβολίαστο Μπολσονάρου
Rate this item
(0 votes)

Οι ανεμβολίαστοι ηγέτες που συμμετέχουν αυτή την εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα πρέπει να συμβιβαστούν με πίτσα και αναψυκτικό στον δρόμο, αφού δεν θα γίνουν δεκτοί σε κανένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης, καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Αυτό αναγκάστηκε να κάνει και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου το πρώτο βράδυ του στην αμερικανική μεγαλούπολη. Στη Νέα Υόρκη κανείς δεν επιτρέπεται να μπει σε εστιατόριο αν δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Covid-19.

Ο ακροδεξιός, λαϊκιστής πρόεδρος είναι γνωστό ότι δυσπιστεί απέναντι στα εμβόλια και υπερηφανεύεται επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Προτού αναχωρήσει για τις ΗΠΑ είπε μάλιστα ότι το ανοσοποιητικό του είναι τόσο ισχυρό που «αποκρούει» τον κορονοϊό.

Δυο υπουργοί που τον συνοδεύουν ανάρτησαν φωτογραφίες του Μπολσονάρου και των βοηθών του να τρώνε πίτσα σε ένα πεζοδρόμιο του Μανχάταν, το βράδυ της Κυριακής. «Πολυτελές δείπνο στη Νέα Υόρκη», έγραψε ο υπουργός Προεδρίας Λουίς Εντουάρντο Ράμος.

«Του Μπολσονάρου, του αρέσει να εμφανίζεται σεμνός (…) αλλά εδώ δεν είναι θέμα προτιμήσεων, είναι ο νόμος της Νέας Υόρκης που του απαγορεύει να συχνάζει στα τοπικά εστιατόρια», εξήγησε ο χρονικογράφος Ρεϊνάλντο Αζεβέντο στον ιστότοπο Uol.

Όπως το θέλει η παράδοση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα είναι ο πρώτος ηγέτης που θα μιλήσει την Τρίτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγές: Reuters. Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Read 35 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us