Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
Κόσμος 21 Φεβρουαρίου 2024

Νέα θεωρία για τον θάνατο του Ναβάλνι: Πέθανε με μπουνιά στο στήθος αφού πρώτα τον είχαν αφήσει για ώρες στους -27 βαθμούς

Νέα θεωρία για τον θάνατο του Ναβάλνι: Πέθανε με μπουνιά στο στήθος αφού πρώτα τον είχαν αφήσει για ώρες στους -27 βαθμούς Νέα θεωρία για τον θάνατο του Ναβάλνι: Πέθανε με μπουνιά στο στήθος αφού πρώτα τον είχαν αφήσει για ώρες στους -27 βαθμούς
Rate this item
(0 votes)

APTOPIX France Russia Navalny

Με κάθε μέσο η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι επιχειρεί να πάρει τη σορό του γιου της. Μετά την έκκλησή της απευθείας στον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Λουντμίλια Ναβάλναγια προχώρησε σε μήνυση εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης. Θα εξεταστεί όμως στις 4 Μαρτίου, με αρκετές μέρες καθυστέρηση.

Κι όλα αυτά ενώ η ρωσική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Gulag.net κάνει λόγο για νέες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια θανάτου του. Όπως αναφέρει στους Τάιμς ο επικεφαλής της, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, ο Ναβάλνι πέθανε με μπουνιά στο στήθος αφού πρώτα τον είχαν αφήσει για ώρες στους -27 βαθμούς έτσι ώστε να μειωθεί η κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό του. Την χαρακτηρίζει προσφιλή τακτική της KGB.

Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ρώσοι πρώην κρατούμενοι, που έχουν εκτίσει ποινή σε φυλακές της Αρκτικής, έχουν αναφέρει ότι συγκρατούμενοι τους έχουν σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο.

Η οικογένειά του συνεχίζει τον αγώνα σε διάφορα μέτωπα. Η μήνυση κάνει λόγο για παράνομες πράξεις και όπως αναφέρει ο επικεφαλής του ιδρύματος Ναβάλνι γίνεται λόγω της αδράνειας της επιτροπής που έχει αναλάβει να ερευνήσει το θάνατό του.

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις της Δύσης

Οι αντιδράσεις για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι κορυφώνονται και στη Δύση. Ήδη η Βρετανία ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον έξι επικεφαλής των φυλακών της Ρωσίας όπου κρατείτο ο Αλεξέι Ναβάλνι. Θα τους απαγορευτεί η είσοδος στη Βρετανία ενώ «παγώνουν» και τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως τόνισε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«Πέθανε για ένα σκοπό, στον οποίο αφιέρωσε όλη τη ζωή του, την ελευθερία και γύρισε στην πατρίδα του γνωρίζοντας ότι ο Πούτιν είχε προσπαθήσει να τον σκοτώσει. Μία από τις πιο γενναίες πράξεις της εποχής μας», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ .

Το 13ο πακέτο κυρώσεων έχει συμφωνηθεί και στις τάξεις της Ε.Ε, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν σχετικές ανακοινώσεις την Παρασκευή. «Σας το είπα θα ανακοινώσουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πακέτο, την Παρασκευή», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Η μνήμη του Ναβάλνι θα τιμηθεί με νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο τονίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ παρομοίασε τις δικαστικές του περιπέτειες με τα προβλήματα που αντιμετώπισε όσο ζούσε ο Ναβάλνι, τον οποίο χαρακτήρισε γενναίο γιατί πήρε την απόφαση πριν χρόνια να γυρίσει στη Ρωσία. «Μετατρεπόμαστε κατά πολύ σε μια κομμουνιστική χώρα και μπορεί κανείς να το δει αυτό ενώ είμαι ο βασικός υποψήφιος, με παρέπεμψαν, δεν το είχα ξανακούσει ποτέ, με παρέπεμψαν σε δίκη τέσσερις φορές. Η μορφή είναι ίδια με του Ναβάλνι. Ένα είδος κομμουνισμού και φασισμού», είπε.

www.ertnews.gr

Read 41 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us