Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022
Κόσμος 06 Αυγούστου 2022

Ιταλία: Κατολίσθηση στην περιοχή Άνω Αδίγη – Εκατό κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές

Ιταλία: Κατολίσθηση στην περιοχή Άνω Αδίγη – Εκατό κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές Ιταλία: Κατολίσθηση στην περιοχή Άνω Αδίγη – Εκατό κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές
Rate this item
(0 votes)

Εκατό κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στις κοιλάδες Φάσα και Φλέρες, μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές, μετά από νεροποντή και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην ιταλική Άνω Αδίγη, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.

Τουλάχιστον έξι σπίτια υπέστησαν ζημιές, αλλά έως τώρα δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τραυματίες. Παραπόταμοι υπερχείλισαν, ενώ στην τοποθεσία Φοντανάτσο η λάσπη έχει καλύψει όλο τον κεντρικό δρόμο.

Στην κοιλάδα Πουστερία, το χωριό Σοραφούρτσια αποκλείσθηκε λόγω των βροχοπτώσεων και στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Ιταλική Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία. Αποφασίσθηκε το κλείσιμο σειράς περιφερειακών δρόμων, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενδέχεται να σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα και το απόγευμα του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Read 14 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us