Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023
Κόσμος 03 Οκτωβρίου 2023

Αντρές Ροεμέρ: Συνελήφθη στο Ισραήλ ο συγγραφέας που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς – Το χρονικό

Αντρές Ροεμέρ: Συνελήφθη στο Ισραήλ ο συγγραφέας που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς – Το χρονικό Αντρές Ροεμέρ: Συνελήφθη στο Ισραήλ ο συγγραφέας που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς – Το χρονικό
Rate this item
(0 votes)

Andrés Roemer

Ο Μεξικανός συγγραφέας και πρώην διπλωμάτης Αντρές Ροεμέρ, κατηγορούμενος για βιασμούς και σεξουαλική επίθεση, συνελήφθη σήμερα στο Ισραήλ και θα εκδοθεί στο Μεξικό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο ιδιος δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Όσα είχαν προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2021 το Μεξικό ζήτησε την έκδοση του πρώην διπλωμάτη, που έχει και την ισραηλινή υπηκοότητα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους είχαν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι κατηγορίες σε βάρος του – είναι περίπου 60, σύμφωνα με μια οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών– αφού μια χορεύτρια, η Ιτζέλ Σνάας, τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της.

Ο ίδιος ο συγγραφέας «διέψευσε κατηγορηματικά» αυτήν την πρώτη κατηγορία, με ανάρτησή του στο Twitter (νυν πλατφόρμα Χ) αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυξάνονταν οι καταγγελίες.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι ο πρώην διπλωμάτης, που σήμερα είναι 60 ετών, συνήθιζε να προσκαλεί τα θύματα στο σπίτι του ή στο γραφείο του, με κάποιο επαγγελματικό πρόσχημα.

Ο Αντρές Ροεμέρ ήταν επίσης πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO αλλά η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ διέκοψε κάθε σχέση μαζί του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Read 36 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us