Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Επιλεγμένα 06 Οκτωβρίου 2016

Το Hehe Art, Play & Therapy 2016-17

Rate this item
(0 votes)

Το Hehe Art, Play & Therapy είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

η οποία, μεταξύ άλλων, προωθεί το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου, καθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο ελεύθερο παιχνίδι και την τέχνη, πάντα μέσα σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης. Στο νέο χώρο του Hehe, από τις 19 Οκτώβρη, θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις Messy Play, οι οποίες στοχεύουν στην ολιστική ανάπτυξη μέσω του παιχνιδιού με φυσικό πηλό, χρώματα, άμμο και άλλα φυσικά ή/και βρώσιμα αισθητηριακά υλικά. Ένα ελεύθερο παιχνίδι που όλα τα παιδιά επιδιώκουν και αναζητούν, το οποίο τους επιτρέπει να εξερευνήσουν ελεύθερα και να πειραματιστούν σε ασφαλές περιβάλλον, σαν μικροί επιστήμονες, με τον δικό τους τρόπο και στο δικό τους χρόνο, καθοδηγούμενα από τον εαυτό τους και μόνο.
Εκτός από το ανατρεπτικό και πάντα διασκεδαστικό Messy Play, στο Hehe θα πραγματοποιούνται
• Εργαστήρια κεραμικής και πηλογλυπτικής για παιδιά και γονείς (Παίζουμε με Πηλό και Χρώματα!)
• Πρωινές ομάδες για παιδιά 2-4 ετών και κάποιον συνοδό, υπό το συντονισμό έμπειρης νηπιαγωγού (Εμείς κι ο Κόσμος!)
• Θεραπευτικό παιχνίδι για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,
• Καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες
• Messy Play πάρτυ, για όλες τις ηλικίες!!
• Εκπαιδευτικές συναντήσεις για σχολεία,
• Συμβουλευτικές συναντήσεις για γονείς, παιδιά & εφήβους
Σταδιακά, ο χώρος θα αρχίσει να φιλοξενεί χειροποίητες δημιουργίες, καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα καλλιτεχνικά υλικά, παιχνίδια και βιβλία για μικρούς και μεγάλους.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις ομάδες που θα αρχίσουν να τρέχουν στο νέο Hehe από τις 18/10 (“Baby Messy Play”, “Messy Play”, “Παίζουμε με Πηλό και Χρώματα”, “Θεραπευτικό αισθητηριακό παιχνίδι”, “Εμείς κι ο Κόσμος”). Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα αρχίσουν να ενσωματώνονται και νέες δραστηριότητες, για τις οποίες φυσικά θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση!

Προγράμματα

“Baby Messy Play” (ελεύθερο παιχνίδι με βρώσιμα και φιλικά υλικά για παιδιά από 9-24 μηνών και κάποιον συνοδό)

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, παρέα με τον συνοδό τους, τα παιδιά παίζουν, εξερευνούν και πειραματίζονται με βρώσιμα και φιλικά υλικά, ανακατεύουν, πλατσουρίζουν, πασαλείφουν, σε ένα χώρο όπου το λέρωμα των παιδιών όχι απλά δεν ενοχλεί, αλλά θεωρείται απαραίτητο για την ανάπτυξή τους! Χρωματιστά ζυμαρικά και ρύζια, νερά, φύλλα και χώματα, σπιτικοί αφροί, χειροποίητες πλαστελίνες και χρώματα, υφάσματα και υλικά που ερεθίζουν όλες τις αισθήσεις, όραση, αφή με όλο το σώμα και όχι μόνο με τα χέρια, όσφρηση, ακοή και φυσικά γεύση! Σημαντικό μέρος του προγράμματος αφορά την εξοικείωση των βρεφών με τις τροφές αλλά και των γονιών με τον τρόπο που η ίδια η φύση έχει ορίσει, ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν την τροφή και να έχουν έλεγχο αυτής της ανάγκης τους. Παράλληλα, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών και τη γονεϊκότητα!
Την ομάδα συντονίζουν η Ελένη Οικονομίδου (MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας) και η Φιλιώ Κατσαρού.

Α' Κύκλος 12 συναντήσεων
Κάθε Τρίτη στις 11:00 (από 18/10) Κάθε Τετάρτη στις 18:00 (από 19/10)
Για δύο μηνιαίους κύκλους Κάθε Τρίτη στις 18:30 στην Παραμυθούπολη στην Ευκαρπία (από 11/10)

Κόστος συμμετοχής: 50€ ο μήνας (4 συναντήσεις). Θα υπάρχει η δυνατότητα μιας αναπλήρωσης τον μήνα σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί να απέχει από κάποια συνάντηση λόγω ασθένειας. Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα μεμονωμένης συνάντησης σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται (όπως για μια δοκιμαστική συνάντηση, οικογένειες που μας επισκέπτονται από την επαρχία και άλλες ειδικές περιπτώσεις) με κόστος 15€ ανά συνάντηση.
Πρέπει να τονιστεί όμως ότι το ιδανικό για τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) είναι η ένταξή τους σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα και η δέσμευση για εβδομαδιαίες συναντήσεις, ώστε το παιδί μέσα από τη συχνή και σταθερή επαφή τόσο με τα υλικά όσο και με τον ελεύθερο τρόπο έκφρασης αλλά και το βιωματικό τρόπο μάθησης, να αποκομίσει τα οφέλη του messy play σε όλο τους το εύρος.

Για πληροφορίες/κρατήσεις Τηλ: 6946333489, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

“Messy Play with Ηehe Art” (ελεύθερο παιχνίδι με αισθητηριακά υλικά για παιδιά από 18 μηνών ως 6 ετών και κάποιον συνοδό)

To Messy Play είναι αυτό το είδος παιχνιδιού που όλα τα παιδιά χρειάζονται και επιδιώκουν, κατά τη διάρκεια του οποίου έρχονται σε επαφή με υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Το μη δομημένο παιχνίδι αυτού του είδους, σε περιβάλλον αποδοχής και ελευθερίας, έχει τεράστια συμβολή σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, καθώς ενθαρρύνει τη συναισθηματική έκφραση, τη γνωστική και κινητική ανάπτυξη, τη κοινωνικοποίηση, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία. Με κύριο υλικό δράσης τον φυσικό πηλό, αλλά και χρώματα, νερό, άμμο, πάγο, βρώσιμα, και άλλα αισθητηριακά υλικά, δημιουργούνται οι συνθήκες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν, να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουν, να παίξουν χωρίς να ανησυχούν μήπως λερώσουν ή λερωθούν, να ενθουσιαστούν και να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν. Και συχνά παρασύρονται σε αυτό το ανέμελο παιχνίδι και οι γονείς, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να παίξουν με τα παιδιά τους (χωρίς την κούραση του καθαρίσματος!), να γνωρίσουν έναν νέο τρόπο παιχνιδιού και επικοινωνίας, να ενημερωθούν και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών και τη γονεϊκότητα.
Την ομάδα συντονίζουν οι Ελένη Οικονομίδου (MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας) και ο Έκτορας Γιαλαμάς (γλύπτης-κεραμίστας).

Α' Κύκλος 12 συναντήσεων
Κάθε Τρίτη στις 12:00 (από 18/10) Κάθε Τετάρτη στις 19:00 (από 19/10) Κάθε Παρασκευή στις 18:00 (από 21/10)

Κόστος συμμετοχής: 35€ ο μήνας (4 συναντήσεις).Για δύο αδέρφια το κόστος ανέρχεται στα 60€ . Θα υπάρχει η δυνατότητα μιας αναπλήρωσης τον μήνα σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί να απέχει από κάποια συνάντηση λόγω ασθένειας.
Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα μεμονωμένης συνάντησης σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται (όπως για μια δοκιμαστική συνάντηση, οικογένειες που μας επισκέπτονται από την επαρχία και άλλες ειδικές περιπτώσεις) με κόστος 10€ ανά συνάντηση.
Πρέπει να τονιστεί όμως ότι το ιδανικό για τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) είναι η ένταξή τους σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα και η δέσμευση για εβδομαδιαίες συναντήσεις, ώστε το παιδί μέσα από τη συχνή και σταθερή επαφή τόσο με τα υλικά όσο και με τον ελεύθερο τρόπο έκφρασης αλλά και το βιωματικό τρόπο μάθησης, να αποκομίσει τα οφέλη του messy play σε όλο τους το εύρος.
Για πληροφορίες/κρατήσεις Τηλ: 2310911941, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

“Παίζουμε με Πηλό και Χρώματα” (για παιδιά από 6 ετών και γονείς αν επιθυμούν)

Στις συναντήσεις αυτές μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στον φυσικό πηλό, ο οποίος χρησιμοποιείται με τρόπο διαφορετικό από το συνηθισμένο. Παίζοντας με πραγματικά μεγάλους όγκους πηλού, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τέχνη της γλυπτικής και της κεραμικής, να εκφραστούν και να εκτονωθούν, να αντιμετωπίσουν τυχόν απογοητεύσεις,να μάθουν ότι τα χέρια τους έχουν δύναμη και ικανότητα να δημιουργούν πρωτότυπα έργα, να καλλιεργήσουν ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση. Η γήινη υπόσταση του οικουμενικού αυτού υλικού ενθουσιάζει άμεσα τα παιδιά, τα οποία αφοσιώνονται και εξερευνούν, ανακαλύπτουν την τέχνη βιωματικά, ανοίγουν νέους δρόμους επικοινωνίας, και χωρίς καν να το ξέρουν, ενώνονται με τη γη και δημιουργούνε με αυτήν.
Πέρα από τις προσωπικές κατασκευές που μπορεί το κάθε παιδί ή γονιός να δημιουργήσει, το παιχνίδι συχνά γίνεται ομαδικό, ολόκληρες ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, καθοδηγούμενες από την φαντασία και την ελευθερία της σκέψης τους: εντυπωσιακά κάστρα, παράξενα ζώα, γέφυρες και τούνελ, οχήματα, πισίνες κι αγροκτήματα, αρχιτεκτονικά τοπία, ιστορικά θέματα, γεωγραφικά στοιχεία και πόσα ακόμα.
Φυσικά τα χρώματα, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά του χώρου, μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν, σε περίπτωση που υπάρχει τέτοια διάθεση!
Mπορεί η ενασχόληση με τον πηλό να φαίνεται σαν ένα απλό παιχνίδι, είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο, και αν η επαφή μαζί του ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα και υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αποτελεί μοναδικό εργαλείο για την ενίσχυση της συναισθηματικής, κινητικής, γνωστικής, κοινωνικής και δημιουργικής ανάπτυξης των παιδιών. Ενθουσιάζει τα παιδιά και παρασύρει τους μεγάλους, ανεξάρτητα από ικανότητες και ηλικία του καθενός. Προσφέρει χαλάρωση και ξεκούραση, χαρά και ικανοποίηση, αλλά και σημαντικές καλλιτεχνικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα ασκείται το σώμα, το πνεύμα, η συγκέντρωση και η δημιουργικότητα.
Την ομάδα συντονίζουν οι Ελένη Οικονομίδου (MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας) και ο Έκτορας Γιαλαμάς (γλύπτης-κεραμίστας).

Α' Κύκλος (12 συναντήσεων) Κάθε Παρασκευή στις 19:00 - 20:30 (από 21/10)
Κόστος συμμετοχής: 35€ ο μήνας (4 συναντήσεις), ή 10€ ανά συνάντηση (σε περίπτωση δοκιμαστικού). Για δύο αδέρφια το κόστος ανέρχεται στα 60€ (σε περίπτωση που υπάρχουν αδερφάκια κάτω των 6 μπορούν άνετα να συμμετάσχουν και αυτά σε περίπτωση που το επιθυμούν). Σε περίπτωση που θέλει να συμμετάσχει και ο γονιός, το κόστος διαμορφώνεται στα 50€ ( γονιός και ένα παιδί) ή στα 70€ (γονιός και 2 παιδιά). Θα υπάρχει η δυνατότητα μιας αναπλήρωσης τον μήνα σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί να απέχει από κάποια συνάντηση λόγω ασθένειας.
Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα μεμονωμένης συνάντησης σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται (όπως για μια δοκιμαστική συνάντηση, οικογένειες που μας επισκέπτονται από την επαρχία και άλλες ειδικές περιπτώσεις) με κόστος 10€ ανά συνάντηση.
Πρέπει να τονιστεί όμως ότι το ιδανικό για τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) είναι η ένταξή τους σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα και η δέσμευση για εβδομαδιαίες συναντήσεις, ώστε το παιδί μέσα από τη συχνή και σταθερή επαφή τόσο με τα υλικά όσο και με τον ελεύθερο τρόπο έκφρασης αλλά και το βιωματικό τρόπο μάθησης, να αποκομίσει τα οφέλη αυτού του είδους παιχνιδιού σε όλο τους το εύρος.
Για πληροφορίες/κρατήσεις Τηλ: 2310911941, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

“Θεραπευτικό αισθητηριακό παιχνίδι” (για παιδιά και ενήλικες με ειδικές αναπτυξιακές ανάγκες).

Στις συναντήσεις αυτές, με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση του ατόμου σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, και με κύρια εργαλεία τον φυσικό πηλό, τα χρώματα και άλλα αισθητηριακά υλικά, παιδιά αλλά και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τρόπο ελεύθερο, να αποδεσμεύσουν τις εντάσεις, να εξασκήσουν την παρατηρητικότητα και την συγκέντρωση, να αποκτήσουν δεξιότητες και αυτοπεποίθηση. Πρόκειται για μια πολυαισθητηριακή εμπειρία, που βοηθάει στο συντονισμό και τη γύμναση του κορμού και των άνω άκρων με τρόπο διασκεδαστικό και δημιουργικό. Καλλιεργείται η φαντασία, η συναισθηματική ευελιξία και ωριμότητα, οι γλωσσικές δεξιότητες, η κοινωνικότητα του ατόμου, παράλληλα με τη εκμάθηση μιας τέχνης και τη δημιουργία πρωτότυπων έργων. Σε συνεργασία με τους γονείς διερευνώνται τα ενδιαφέροντα, οι δυνατότητες, οι δυσκολίες και οι ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού, και σχεδιάζονται ομαδικές ή/και ατομικές δραστηριότητες, κατάλληλες για το αναπτυξιακό επίπεδο του. Με τη συμβολή της ευρύτερης οικογένειας, ή και των δασκάλων/θεραπευτών του παιδιού, το θεραπευτικό αισθητηριακό παιχνίδι μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα στο χρόνο. Όλα τα αισθητηριακά υλικά, και ιδιαίτερα ο πηλός, έχουν ηρεμιστική και κατευναστική δράση στο νευρικό σύστημα, λειτουργούν θεραπευτικά και ενδείκνυνται για άτομα με κινητικές, αισθητηριακές, αναπτυξιακές ή/και συναισθηματικές/κοινωνικές δυσκολίες.
Εαν θεωρηθεί αναγκαίο ή χρήσιμο, παρέχεται η δυνατότητα ατομικών θεραπευτικών συναντήσεων.
Συντονίζει η Ελένη Οικονομίδου (MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας) και ο Έκτορας Γιαλαμάς (γλύπτης - κεραμίστας)

Α' Κύκλος (12 συναντήσεων)
Κάθε Τετάρτη στις 16:30 - 17:30 (από 19/10)

Κόστος συμμετοχής: 60€ ο μήνας (4 συναντήσεις). Θα υπάρχει η δυνατότητα μιας αναπλήρωσης τον μήνα σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί να απέχει από κάποια συνάντηση λόγω ασθένειας.
Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα μεμονωμένης συνάντησης σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται (όπως για μια δοκιμαστική συνάντηση, οικογένειες που μας επισκέπτονται από την επαρχία και άλλες ειδικές περιπτώσεις) με κόστος 20€ ανά συνάντηση.
Πρέπει να τονιστεί όμως ότι το ιδανικό για τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) είναι η ένταξή τους σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα και η δέσμευση για εβδομαδιαίες συναντήσεις, ώστε το παιδί μέσα από τη συχνή και σταθερή επαφή τόσο με τα υλικά όσο και με τον ελεύθερο τρόπο έκφρασης αλλά και το βιωματικό τρόπο μάθησης, να αποκομίσει τα οφέλη αυτού του είδους παιχνιδιού σε όλο τους το εύρος.

Για πληροφορίες/κρατήσεις Τηλ: 2310911941, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Εμείς και ο Κόσμος», μια πρώτη, θετική και ασφαλής, εμπειρία προσχολικής εκπαίδευσης. Πρωινές ομάδες για παιδιά 2-4 ετών και τον συνοδό τους.

Τα μικρά παιδιά συνεχώς εξερευνούν και μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους, δηλαδή τους άλλους μικρούς και μεγάλους ανθρώπους, το περιβάλλον στο οποίο ζουν, τα υλικά, τις έννοιες... Ιδανικό είναι οι αναζητήσεις τους, η μάθηση και η κοινωνικοποίησή τους να συμβαίνει μέσα σε μια ομάδα παιδιών, σε κλίμα ελευθερίας, σεβασμού και συναισθηματικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα υπάρχει κοντά τους κάποιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής τους. Έτσι μπορούν να χαίρονται με την παρουσία των άλλων, αλλά και να βρίσκονται με ένα πρόσωπο αναφοράς όταν το επιθυμούν ή χρειάζονται.
Το πρόγραμμα "Εμείς και ο Κόσμος", αναπτυξιακά κατάλληλο για κάθε παιδί ηλικίας 2 ως 4 ετών, απευθύνεται στη δυάδα του φροντιστή (μαμά, μπαμπά, γιαγιάς ή και νταντάς) και του παιδιού προσχολικής ηλικίας. Το "εμείς", έρχεται να συναντήσει τον "κόσμο", δηλαδή τα άλλα παιδιά, τους άλλους ενήλικες αλλά και το υλικό περιβάλλον, μέσα από ελεύθερο, αισθητηριακό, και όχι μόνο, παιχνίδι, υπό το συντονισμού έμπειρης νηπιαγωγού. Σε συνεργασία με τους γονείς, δημιουργείται το κλίμα που χρειάζεται το παιδί (ενσυναίσθησης, αποδοχής, τρυφερότητας), ώστε το παιδί να μπορεί να είναι αυθεντικό και ελεύθερο να πειραματιστεί, τόσο με τις ανθρώπινες σχέσεις, όσο και με τα ερεθίσματα του χώρου.
Τρία πρωινά την εβδομάδα λοιπόν, παιδιά και γονείς θα συναντιούνται για να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να σχετιστούν με τη ουσιαστική έννοια του όρου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αισθητηριακό, συμβολικό, κινητικό, μουσικό και θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και γλυπτική, παραμύθια και βιβλία, τέχνη και πειραματισμούς, φαντασία και δημιουργία! Σε έναν χώρο γεμάτο με τα κατάλληλα ερεθίσματα αλλά και συχνά φέρνοντας στην τσαντούλα τους απλά υλικά από το σπίτι, τα παιδιά νιώθοντας ασφαλή, θα μπορέσουν να εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους και να σταθούν στον καινούριο αυτό κόσμο όλο και πιο αυτόνομα. Θα τους είναι πιο εύκολο να πάρουν τα απαραίτητα ρίσκα, να δοκιμάσουν, να κάνουν λάθη, να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις, να εκφραστούν, να μάθουν. Κι έτσι, θα αποκτήσουν μια πρώτη,θετική και ασφαλή, εμπειρία προσχολικής εκπαίδευσης, πριν κάνουν τα επόμενα βήματά τους, προς τον παιδικό σταθμό, τον κόσμο, τη ζωή!
Οι στόχοι του προγράμματος
Για το παιδί
• Η μάθηση μέσω παιχνιδιού,τέχνης, πειραματισμού και αυτενέργειας.
• Η ολιστική ανάπτυξη- σε αισθητηριακό, γνωστικό, κινητικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο.
• Η ενδυνάμωση της ικανότητάς τους για ελεύθερη σκέψη, έκφραση και δημιουργία.
• Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος ασφάλειας.
• Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, με τρόπο φυσικό & αυθόρμητο.
Για τον γονιό/συνοδό
• Η αλληλεπίδραση με παιδιά και γονείς σε ασφαλές περιβάλλον.
• Το μοίρασμα εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων.
• Η καλύτερη κατανόηση των συμπεριφορών των παιδιών με βάση το αναπτυξιακό τους στάδιο.
• Η ανάπτυξη προσωπικών και γονεϊκών δεξιοτήτων: επικοινωνίας, διαχείρισης συναισθημάτων/συμπεριφορών, δημιουργικότητας, παιχνιδιού
• Η ενδυνάμωση της σύνδεσης με το παιδί μέσα από το μοίρασμα και το παιχνίδι.
Το πρόγραμμα συντονίζει η Ελένη Οικονομίδου και η Φιλιώ Κατσαρού, και την ομάδα υλοποιεί η Κωνσταντίνα Τραϊανού. Η ομάδα θα αποτελείται από 10 παιδιά ηλικίας 2-4. Γονείς με δεύτερο παιδί βρέφος, φυσικά και είναι ευπρόσδεκτοι!

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00 - 13:00
Ημερομηνία έναρξης: 31/10 Κόστος συμμετοχής: 130€ τον μήνα
Για πληροφορίες / κρατήσεις: Τηλ: 6946333489, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία:
Hehe Art, Play & Therapy Δ: Κώστα Βάρναλη 54, Κωνσταντινοπολίτικα Τ: 2310911941, 6932411271, 6946333489 e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 329 times

Leave a comment

Το thessaloniki-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us

Popular News