Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα 21 Οκτωβρίου 2021

Το φάντασμα του στασιμοπληθωρισμού και η ενεργειακή κρίση

Το φάντασμα του στασιμοπληθωρισμού και η ενεργειακή κρίση Το φάντασμα του στασιμοπληθωρισμού και η ενεργειακή κρίση Το φάντασμα του στασιμοπληθωρισμού και η ενεργειακή κρίση
Rate this item
(0 votes)

Πόσο κινδυνεύει η οικονομία διεθνώς και ειδικά στην Ευρώπη από το φαινόμενο του λεγόμενου ‘στασιμοπληθωρισμού» ; O λόγος για τον επικίνδυνο συνδυασμό υψηλών τιμών και χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης που ταλάνισε τις οικονομίες διεθνώς στις δεκαετίες ’70 και ’80, σε συνδυασμό και τότε με τις ενεργειακές κρίσεις της εποχής.

Οι ομοιότητες και οι διαφορές εκείνης της περιόδου με τη σημερινή αναλύθηκαν στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο», με καλεσμένο τον Παναγιώτη Πετράκη, καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Ιστορίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής.

Με τον ίδιο συζητήθηκαν, επίσης, οι συνέπειες της λειτουργίας των αγορών ενέργειας τα τελευταία χρόνια ως χρηματιστηρίων και η ανάγκη επιβολής νέων κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εξετάστηκαν, επίσης, οι αναπτυξιακές προοπτικές ειδικά της Ελλάδας, με βάση τα νέα διεθνή δεδομένα, καθώς και τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει κυβέρνηση και ΕΛΣΤΑΤ.

www.ertnews.gr

Read 62 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us