Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

«Παγώνουν» μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω… ασυμφωνίας τετραγωνικών μέτρων

«Παγώνουν» μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω… ασυμφωνίας τετραγωνικών μέτρων «Παγώνουν» μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω… ασυμφωνίας τετραγωνικών μέτρων «Παγώνουν» μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω… ασυμφωνίας τετραγωνικών μέτρων
Rate this item
(0 votes)

Screenshot_8

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στους ιδιοκτήτες ακινήτου που θέλουν να το πουλήσουν ή να το μεταβιβάσουν, η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου που καλούνται να εκδώσουν πριν τη συμβολαιογραφική πράξη.

Όταν ένα διαμέρισμα βρίσκεται σε μια πολυκατοικία και πρέπει να αλλάξει το δηλωθέν εμβαδόν επιφανείας του, καλούνται και οι ιδιοκτήτες των διπλανών διαμερισμάτων να πράξουν το ίδιο, καθώς η επιφάνεια του ορόφου είναι συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα. Αν δεν το κάνουν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η πώληση.

Η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, από τους πολιτικούς μηχανικούς προϋποθέτει εμβαδομέτρηση και αποτύπωση όλων των μεταβιβαζομένων ακινήτων.

Λόγω των συγκεκριμένων δυσκολιών που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι ιδιοκτήτες τους, χιλιάδες είναι τα ακίνητα σε όλη τη χώρα των οποίων ακυρώνεται ή αναβάλλεται η μεταβίβασή τους.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr

Read 28 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us