Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 18 Απριλίου 2024

Ν. Παπαθανάσης: Η μείωση της ανεργίας είναι ο στόχος των επενδυτικών εργαλείων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Ν. Παπαθανάσης: Η μείωση της ανεργίας είναι ο στόχος των επενδυτικών εργαλείων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας Ν. Παπαθανάσης: Η μείωση της ανεργίας είναι ο στόχος των επενδυτικών εργαλείων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας Ν. Παπαθανάσης: Η μείωση της ανεργίας είναι ο στόχος των επενδυτικών εργαλείων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας
Rate this item
(0 votes)

papathanasis-nikos

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Επενδυτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των υποδομών». Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε στόχος της κυβέρνησης μέσα από αυτά τα επενδυτικά εργαλεία είναι η μείωση της ανεργίας μέσα απο την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτή την στιγμή τρέχουν προγράμματα 1,6 δις ευρώ τα οποία θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα ενώ καλύπτουν όλες τις επιχειρήσεις με έμφαση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη του νέου προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω του εγγυοδοτικού πυλώνα του, εγγυάται έως το 80% του δάνειου και επιδοτεί με 2 εκατοστιαίες μονάδες το επιτόκιο.

Τον Νίκο Παπαθανάση πλαισίωσαν και μίλησαν οι: Νίκος Σέργης, Διευθυντής της Μονάδας ΣΔΙΤ, Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Γιώργος Ζαββός, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Ισμήνη Παπακυρίλλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΑΤ, Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΑΤΕ.

www.ertnews.gr

Read 15 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us