Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα 14 Μαρτίου 2023

Ισπανία : Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι «παρακολουθεί στενά» την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ και ζητά σύνεση

Ισπανία : Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι «παρακολουθεί στενά» την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ και ζητά σύνεση Ισπανία : Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι «παρακολουθεί στενά» την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ και ζητά σύνεση Ισπανία : Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι «παρακολουθεί στενά» την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ και ζητά σύνεση
Rate this item
(0 votes)

Silicon Valley Bank

Μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας SVB Financial Group και την πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια – ο ισπανικός  ΙΒΕΧ 35 έπεσε 4% – η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τις ειδήσεις από τις ΗΠΑ και συστήνει ψυχραιμία και σύνεση στους οικονομικούς παράγοντες.

Όπως δήλωσε η πρώτη αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο : «Η κατάσταση της αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές εντοπίζεται με ένα ισπανικό τραπεζικό σύστημα που έχει ενισχυμένο πλαίσιο τόσο εποπτείας όσο και ρύθμισης και έχει μια υγιή κατάσταση των ισολογισμών του». Επιπλέον ανέφερε ότι επί του παρόντος δεν εκτίθεται το ισπανικό τραπεζικό σύστημα στις πληγείσες τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, από την κυβέρνηση ζητούν «δεδομένης της υφιστάμενης αστάθειας», όλοι οι οικονομικοί παράγοντες και οι θεσμοί να ενεργήσουν «με μέγιστη σύνεση».

Ο IBEX 35 χθες έπεσε κατά 4% και οι μετοχές που υποχώρησαν περισσότερο ήταν στις έξι μεγάλες εισηγμένες τράπεζες. Το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν για την Banco Sabadell (-11,81%) και ακολουθούν Bankinter (-8,54%), BBVA (-8,24%), Unicaja Banco (-7,78%), Banco Santander (- 7,35%) και CaixaBank (-6,24%). Από το πρωί της Τρίτης φαίνεται να υπάρχει φρένο στην πτώση των ισπανικών τραπεζών αλλά ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι χθεσινές πτώσεις.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Read 67 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us