Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
Ειδήσεις 01 Αυγούστου 2021

Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιών σε Ρόδο, Αχαΐα, Σουφλί, Αγρίνιο – Χωρίς ρεύμα και νερό στη Ρόδο (video – εικόνες)

Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιών σε Ρόδο, Αχαΐα, Σουφλί, Αγρίνιο – Χωρίς ρεύμα και νερό στη Ρόδο (video – εικόνες) Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιών σε Ρόδο, Αχαΐα, Σουφλί, Αγρίνιο – Χωρίς ρεύμα και νερό στη Ρόδο (video – εικόνες) Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιών σε Ρόδο, Αχαΐα, Σουφλί, Αγρίνιο – Χωρίς ρεύμα και νερό στη Ρόδο (video – εικόνες)
Rate this item
(0 votes)

Εκτός λειτουργίας και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στην κοιλάδα των πεταλούδων. Η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση λόγω των ανέμων. Νωρίτερα κατευθυνόταν προς την περιοχή Μαριτσά, ενώ αυτή την ώρα προς το χωριό Ψίνθος. Υπάρχει σκέψη για προληπτική εκκένωση του χωριού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στην περιοχή Παντάνασσα της Ρόδου για να επεκταθεί στη συνέχεια κοντά στην κοιλάδα των πεταλούδων, την οποία και απείλησε. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Στην περιοχή επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα, 4 E/Π και 3 Α/Φ με το Beriev-200. Συνδρομή παρέχει ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

 

Από τη φωτιά κάηκε φάρμα με στρουθοκάμηλους, ενώ μεταφέρθηκαν έγκαιρα τα πτηνά. Λόγω των καπνών έγινε αλλαγή στην πορεία προσγείωσης των αεροπλάνων.

Αχαΐα

Στο μεταξύ, βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα από την μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια Αχαΐας. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον σε χαράδρα στη Ζήρια και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δέκα σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και αρκετά υπέστησαν ζημιές κυρίως στους περιβάλλοντες χώρους ενώ έχουν καταστραφεί πολλές καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση.

Εκατοντάδες άτομα απεγκλωβίστηκαν από την εθνική οδό, όπου αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία, και εκκενώθηκαν 4 οικισμοί, ξενοδοχεία και παιδικές κατασκηνώσεις.

Έβρος

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και γύρω από το χωριό Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, απειλώντας σπίτια αν και το χωριό δεν είναι κατοικήσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς,

Η πυροσβεστική ζήτησε την βοήθεια εναέριων μέσων, ενώ μηχανήματα του Δήμου είναι στη διάθεση όσων επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι κάτοικοι που βρίσκονταν στο χωριό αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και αυτή τη στιγμή οδεύουν προς το χωριό Δαδιά.

Στο Σουφλί μάχη με τις φλόγες δίνουν 57 με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αγρινίο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 οχήματα, 5 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read 11 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us