Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 14 Μαΐου 2021

N. Xαρδαλιάς: Aργή αλλά σταθερή βελτίωση – Πως θα γίνονται τα ταξίδια (video)

N. Xαρδαλιάς: Aργή αλλά σταθερή βελτίωση – Πως θα γίνονται τα ταξίδια (video) N. Xαρδαλιάς: Aργή αλλά σταθερή βελτίωση – Πως θα γίνονται τα ταξίδια (video) N. Xαρδαλιάς: Aργή αλλά σταθερή βελτίωση – Πως θα γίνονται τα ταξίδια (video)
Rate this item
(0 votes)

“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, που έγινε την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 στο υπουργείο Υγείας.
Επίσης ανέφερε πως η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης είναι αργή αλλά σταθερή, καθώς και ότι καταργήθηκαν τα μηνύματα στο 13033 και 13032, όπως και το click away και click in shop.

Υπενθύμιση τους όρους με τους οποίους επιτρέπονται οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια και τόνισε ότι οι έλεγχοι από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι υποχρεωτικοί. Eπίσης και στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις ισχύει η διενέργεια ελέγχων με τους ίδιους όρους.

Επισήμανε ότι είναι υποχρεωτικό να προσκομίσει κανείς πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή rapid test ή self test για να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς, εκτός από Λευκάδα, Εύβοια και Σαλαμίνα.

Συγκεκριμένα απαιτείται  πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών, είτε τέλος βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά. Ισχυρή είναι η σύσταση για διενέργεια τεστ και για τις οδικές μετακινήσεις.

Ως προς την είσοδο στη χώρα, απαιτούνται τα ίδια δικαιολογητικά, από πιστοποιημένους φορείς, ενώ η ηλικία έναρξης της υποχρέωσης προσκόμισης δικαιολογητικών είναι τα πέντε έτη. Δήλωσε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις εισόδους της χώρας, ανάλογα με το επιδημιολογικό προφίλ των εισερχομένων.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ξεκίνησε και η επαναλειτουργία των μουσείων υπό όρους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στις 00.30πμ έως τις 5πμ εκτός από λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας με κατοικίδιο, πάντα με την επίδειξη των σχετικών βεβαιώσεων και δικαιολογητικών.

Από τη Δευτέρα απαιτείται ένα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Στις 21 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά με τήρηση μέτρων και στις 28 Μαΐου θεάματα – ακροάματα σε ανοιχτούς χώρους.

“Ο ιός είναι ανάμεσά μας και αυτό φάνηκε από την επιδείνωση σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές”, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και έκανε έκκληση για σχολαστική τήρηση των μέτρων. “Παραμένουμε σε εγρήγορση, τηρούμε τους κανόνες”, τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι κάθε εμβόλιο μας φέρνει πιο κοντά στην ολοκλήρωση της επιχείρησης Ελευθερία.

“Κανένας πολίτης δεν στερείται κανένα δικαίωμα, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός”, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση αν δίνονται προνόμια στους εμβολιασμένους.

www.ertnews.gr

Read 17 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us