Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021
Ειδήσεις 12 Ιουνίου 2021

Κύπρος: Σε εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος

Κύπρος: Σε εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Κύπρος: Σε εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος Κύπρος: Σε εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος
Rate this item
(0 votes)

Aνταπόκριση – Κύπρος: Μ. Καλογεράκη

Επετειακή εκδήλωση με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εγκαίνια τού Νέου Καθεδρικού Ναού τής Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών κ. Ιερώνυμος και Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Ομιλητές ήταν ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος με την εισήγηση «Η διαχρονική προσφορά τής Εκκλησίας προς το Έθνος» και ο Ιστορικός κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπλ. Καθηγητής τού Πανεπιστημίου Κύπρου με την εισήγηση «Η προσφορά τού Κυπριακού Ελληνισμού στην Επανάσταση τού 1821 και στους απελευθερωτικούς αγώνες τού Έθνους».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ανάμεσα σε άλλους ο πρέσβης τής Ελλάδος στην Κύπρο, ο Υπουργός Παιδείας Κύπρου, αρχιερείς τής Εκκλησίας Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και ο Έξαρχος τού Παναγίου Τάφου στην Κύπρο και άλλοι προσκεκλημένοι.

Στον χαιρετισμό του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, εξήρε την προσωπικότητα τού νύν Αρχιεπισκόπου Κύπρου, αναφερόμενος στα χαρίσματα, τα οποία τον κοσμούν. Έχοντας αποκομίσει πολλά από την «ιερή αποδημία» του, όπως χαρακτήρισε την επίσκεψη στην Κύπρο, ο Μακαριώτατος Αθηνών, συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια τού Νέου Καθεδρικού. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επαίνεσε τη μέριμνα τού Μακαριωτάτου ώστε ο νέος Καθεδρικός να είναι κατά πάντα έτοιμος για τα εγκαίνια, καθώς επίσης και την άριστη οργάνωση τής Θεολογικής Σχολής τής Εκκλησίας Κύπρου, την οποία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί χθες το απόγευμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στο τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, εκ μέρους τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα αργυρό παράσημο με τις εικόνες τής επαναστάσεως τού 1821.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι ο πρώτος που γίνεται δέκτης αυτού του δώρου – ενθυμίου που έχει ετοιμάσει η Εκκλησία τής Ελλάδος. Ως αντίδωρο, ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας Κύπρου προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών μία αγιογραφημένη εικόνα τού Αποστόλου Βαρνάβα.

www.ertnews.gr

Read 17 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us