Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021
Ειδήσεις 21 Οκτωβρίου 2021

Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media – Έρευνα καταγράφει το «σύνδρομο του TikTok»

Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media – Έρευνα καταγράφει το «σύνδρομο του TikTok» Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media – Έρευνα καταγράφει το «σύνδρομο του TikTok» Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media – Έρευνα καταγράφει το «σύνδρομο του TikTok»
Rate this item
(0 votes)

Σε όρια μιμητισμού ακόμη και νευρολογικών παθήσεων έχει φτάσει η ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με τα social media.
Αφορμή στάθηκε πρόσφατη έρευνα που κατέδειξε ότι σε πολλές δυτικές χώρες κορίτσια από 12 έως 18 ή και 20 ετών, που παρακολουθούν video στο TikTok με αγόρια που πάσχουν από σύνδρομο που προκαλεί κινητικά τικ, κινήσεις του σώματος, γκριμάτσες και φωνητικές διαταραχές χωρίς τη θέλησή τους, σε σημείο να αποκτούν τα ίδια συμπτώματα από μιμητισμό.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Τι μας ξημερώνει;” και τη Νεφέλη Λυγερού μίλησε η ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια κ. Λίζα Βάρβογλη για τους κινδύνους κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην προεφηβική και εφηβική ηλικία και τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση μορφών εξάρτησης από τα social.
Eπικοινωνία, όρια, δραστηριότητα και διαλειμματική χρήση οι σημαντικότερες από αυτές.

www.ertnews.gr

Read 21 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us