Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021
Ειδήσεις 12 Ιουνίου 2021

Φαρμακοποιοί για τα self test: Με διάθεση διαλόγου – Άστοχα τα περί σούπερ μάρκετ (video)

Φαρμακοποιοί για τα self test: Με διάθεση διαλόγου – Άστοχα τα περί σούπερ μάρκετ (video) Φαρμακοποιοί για τα self test: Με διάθεση διαλόγου – Άστοχα τα περί σούπερ μάρκετ (video) Φαρμακοποιοί για τα self test: Με διάθεση διαλόγου – Άστοχα τα περί σούπερ μάρκετ (video)
Rate this item
(0 votes)

Για το θέμα των self test και της εκ νέου διανομή τους στη Θεσσαλονίκη μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστόλης Βαλτάς.


«Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη από τη στιγμή κατά την οποία έγινε το αυτονόητο και το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους φαρμακοποιούς σε συζήτηση και διάλογο για να αναλάβουν τη συνέχιση τη δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία» ανέφερε ο κ. Βαλτάς και διευκρίνισε: «Εμείς είχαμε κάνει μια συμφωνία με το υπουργείο ότι μέχρι και 8/6 θα χορηγούσαμε τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία μας. Συνεχίσαμε απρόσκοπτα για άλλες δύο εβδομάδες μέχρι 30/6 τη διάθεση τους. Και αυτό γιατί μέχρι εκεί έλεγε ο νόμος».

Απαντώντας στο γιατί σταμάτησε στη Θεσσαλονίκη τη διανομή των τεστ αυτοδιάγνωσης ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε ότι μετά τις νέες συνομιλίες με την Κυβέρνηση, οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να διανέμουν τα self test.

«Οι πολίτες της χώρας είναι καλυμμένοι μέχρι 30/6 και επομένως έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε», τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

“Γέφυρες” στην Κυβέρνηση ρίχνουν οι φαρμακοποιοί

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου έχει οριστεί το νέο ραντεβού κυβέρνησης – φαρμακοποιών και όπως ανέφερε ο κ. Βαλτάς «εμείς έχουμε διάθεση διαλόγου. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους πολίτες της χώρας, αλλά από εκεί και πέρα όλα όσα ακούστηκαν περί σούπερ μάρκετ και περί άλλων τρόπων ήταν άστοχα. Εφόσον η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη, όφειλε να κάνει αυτό που έκανε».

Όσον αφορά τη πιθανότητα να διατίθενται τα self test από τα σούπερ μάρκετ ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών εξέφρασε την αντίθεσή του.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διανομής τους από τα σούπερ μάρκετ ο κ. Βαλτάς επισήμανε: «Αν ο Υπουργός ανακοινώσει κάτι τέτοιο, τότε θα του πούμε να τα πάει εκεί (σ.σ. στα σούπερ μάρκετ). Εφόσον σε καλεί όμως σε συζήτηση, το φυσιολογικό είναι όταν εξαντληθούν όλες οι διαδικασίες συζήτησης… αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα διαθέσει κάπου άλλου».

www.ertnews.gr

Read 22 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us