Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023
Ειδήσεις 08 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ: Θ. Πλεύρης, Χ. Μαμουλάκης, Δ. Μάντζος στην ΕΡΤ για οικονομία-κοινωνία, εκλογικά διλήμματα, τις προκλήσεις της «επόμενης μέρας»

Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ: Θ. Πλεύρης, Χ. Μαμουλάκης, Δ. Μάντζος στην ΕΡΤ για οικονομία-κοινωνία, εκλογικά διλήμματα, τις προκλήσεις της «επόμενης μέρας» Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ: Θ. Πλεύρης, Χ. Μαμουλάκης, Δ. Μάντζος στην ΕΡΤ για οικονομία-κοινωνία, εκλογικά διλήμματα, τις προκλήσεις της «επόμενης μέρας» Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ: Θ. Πλεύρης, Χ. Μαμουλάκης, Δ. Μάντζος στην ΕΡΤ για οικονομία-κοινωνία, εκλογικά διλήμματα, τις προκλήσεις της «επόμενης μέρας»
Rate this item
(0 votes)

STO KENTRO_2023-06-08_21.59.46_frame_12120 (1)

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις δεύτερες κάλπες να έχει ξεκινήσει, η ΕΡΤ φιλοξένησε για ένα πολιτικό ντιμπέιτ τους Θάνο Πλεύρη, υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, Χάρη Μαμουλάκη υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μάντζο, εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας.

Ερωτήσεις έθεσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς, Λίδα Μπόλα και Κώστας Παπαχλιμίτζος.

Οικονομία – Κοινωνία

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι υπάρχει πλήρης στήριξη των ασθενών και θα συνεχίσει η στήριξή τους από το ΕΣΥ, ενώ τόνισε πως για μία δεκαετία το ΕΣΥ ήταν υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, χρειάζονται παρεμβάσεις και ανέφερε ότι αυτό είναι βασική προτεραιότητα. Δήλωσε ότι έχουν γίνει προσλήψεις, δόθηκαν αυξήσεις 10% στους μισθούς, ενώ δόθηκαν και επιδόματα και άλλα κίνητρα. Τόνισε πως η διετία της πανδημίας συσσώρευσε την αναμονή στις λίστες των χειρουργείων και τώρα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα.

Ανέφερε ότι το 2012-2015 η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τους Α. Σαμαρά – Β. Βενιζέλο έσωσε τη χώρα και «είμαστε περήφανοι γι αυτό»

Ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε ότι λείπουν 700 διασώστες από το ΕΚΑΒ και υπάρχουν ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό, που πολλά από αυτά είναι δωρεές του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για αναδιανομή πόρων από το Ταμείο Ανάπτυξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από την ανάπτυξη των οποίων θα έρθουν και έσοδα για το κράτος. Ως προς τα υπερκέρδη ανέφερε ότι χρειάζεται δικαιοσύνη στη φορολόγηση, ενώ η ΝΔ δείχνει δυσανεξία στη στοχευμένη φορολόγηση, που θα δημιουργούσε συνθήκες διανομής στους πολίτες και μείωση του ΦΠΑ και το ΕΦΚ αναφέροντας και το παράδειγμα της Κύπρου με τις κατά πολύ χαμηλότερες τιμές των καυσίμων.

Ο κ. Μάντζος ανέφερε ότι χάνονται ζωές με την κατάσταση που υπάρχει στην υγεία και παρουσιάζονται μεγάλες αναμονές για τα χειρουργεία και αυξήθηκαν οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας με την Ελλάδα να είναι πλέον δεύτερη στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία. Ανέφερε ότι το ΕΣΥ είχε ανοίξει δυνατότητες και το ΠΑΣΟΚ στάθηκε δίπλα του με μεταρρυθμίσεις, ενώ σήμερα δεν το γκρεμίζεις και δεν το ιδιωτικοποιείς, αλλά το στηρίζεις με μεταρρυθμίσεις.

Ανέφερε ότι κάθε πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ γίνεται με πυξίδα το συμφέρον της χώρας, ακόμα και αν είναι επώδυνη επιλογή, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν δίχασε, δεν πήγε ούτε στο Ζάππειο, ούτε στις πλατείες, απαντώντας για την περίοδο συνεργασίας στην κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει εγκαταλείψει το κοινωνικό κράτος και συγκρινόμενα τα πολιτικά προγράμματα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας.

www.ertnews.gr

Read 61 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us