Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
Ειδήσεις 21 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές στη Νέα Μάκρη – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ

Δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές στη Νέα Μάκρη – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ Δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές στη Νέα Μάκρη – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ Δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές στη Νέα Μάκρη – Στα σπίτια οι φλόγες – Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ
Rate this item
(0 votes)

Σε δασικές εκτάσεις στην Νέα Μάκρη Αττικής, εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα το βράδυ της Δευτέρας 20/9 δύο πυρκαγιές.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στoν οικισμό Λιβίσι.

Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι καίει εντός του αστικού ιστού, με κατοίκους να κάνουν λόγο ήδη για ζημιές σε σπίτια γι αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής. Πρόσθετη ανησυχία προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, έχουν γίνει ανακοινώσεις προς τους κατοίκους της περιοχής να την εκκενώσουν. Ο Δήμος Μαραθώνα στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για «Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους».

Έκκληση για εκκένωση έκανε και ο δήμαρχος Νέας Μάκρης

Επίσης διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας σε

  • Διονύσου και Μαραθώνος
  • Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα
  • Ερμού και Αρτέμιδος
  • Διονύσου προς Άγιο Εφραιμ
  • Διονύσου στον Αγιο Πέτρο
  • Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στη Νέα Μάκρη Αττικής για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

www.ertnews.gr

Read 28 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us