Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Ειδήσεις 30 Μαρτίου 2020

Ίδρυμα Ωνάση: Δωρεά 13,5 εκ. προστατευτικών μασκών-Στην μάχη κατά του ιού το Ίδρυμα Φλέμιγκ

Rate this item
(0 votes)

Ίδρυμα Ωνάση: Δωρεά 13,5 εκ. προστατευτικών μασκών-Στην μάχη κατά του ιού το Ίδρυμα Φλέμιγκ

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια, το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, τις οποίες ο πρόεδρός του, Αντώνης Παπαδημητρίου, θα παραδώσει στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, στο twitter, ο υπουργός ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά.

Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά 13,5 εκ. μασκών, τις οποίες παραλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας μέχρι αύριο.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά σε μάσκες για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.
Είμαστε ευγνώμονες.

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) March 30, 2020

Ήδη, σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το ένα από τα τρία αεροσκάφη που μεταφέρουν αυτό το δυσεύρετο υλικό από την Κίνα, ενώ αύριο, Τρίτη 31 Μαρτίου, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος από τις 27.000 κούτες με τις 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

Οι ιατρικές μάσκες θα διατεθούν από το υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια και να δώσουν μεγάλη «ανάσα» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας σε αυτήν τη σκληρή μάχη που δίνει κατά της πανδημίας, την οποία προκάλεσε ο κορονοϊός.

«Με συλλογική προσπάθεια, επενδύοντας στη συνεργασία, όλα μπορούν να γίνουν», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Ωνάση. Για τη μεταφορά του υλικού, το Ίδρυμα Ωνάση ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320. Σε αυτά τα αεροσκάφη, μετά από συνεννόηση με το Ίδρυμα, μεταφέρονται και δωρεές τρίτων. Στην πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση συνέδραμε και η Golden Cargo, αναλαμβάνοντας τη συλλογή των μασκών και τη διαχείριση της μεταφοράς τους από την κινεζική επικράτεια.

«Σε αυτήν την εθνική αλλά και παγκόσμια κρίση, το Ίδρυμα Ωνάση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Δηλώνει «παρών», με το βλέμμα στο μέλλον. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το ελάχιστο «ευχαριστώ» που θα μπορούσαμε να απευθύνουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους καθημερινούς ήρωες που μας δείχνουν τον δρόμο για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο πέρα, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Ενωμένοι, έστω και από απόσταση, θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αμέτοχοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Στην διάθεση των αρχών το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»

Το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» ανακοίνωσε ότι τίθεται στη διάθεση των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2. Το Κέντρο τονίζει ότι καθώς ο νέος κορονοϊός «συνεχίζει να εξαπλώνεται, η ανάγκη για μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπισή του από την επιστημονική κοινότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ». Γι’ αυτό, αποφάσισε να διαθέσει το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, την τεχνογνωσία και τις ερευνητικές υποδομές του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας.

Το Φλέμιγκ, με έδρα στη Βάρη Αττικής, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την ανάπτυξη και τη μελέτη ζωικών προτύπων που προσομοιάζουν με ασθένειες του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην κατανόηση τους και την ανάπτυξη νέων μορφών διάγνωσης και θεραπείας.

Ερευνητές του Φλέμιγκ ήδη συνεργάζονται με διεθνείς ομάδες στο επίπεδο της βασικής έρευνας. Όλα τα δεδομένα της δράσης αυτής θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στην επιστημονική κοινότητα με σκοπό την επιτάχυνση της έρευνας σχετικά με τη νόσο COVID-19.

Δωρεά 2,5 εκ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ

Δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, συνεισφέροντας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ΕΥΔΑΠ θα προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων, καθώς και την ενίσχυση μονάδων εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, θα παρέχει δωρεάν υδροδότηση στα νοσοκομεία αναφοράς. Για το σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ για όλη την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, ποσό που υπερκαλύπτει κάθε ανάγκη σε νερό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Read 8 times

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

Connect With Us