Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείοΕκτύπωση

Τα ψηλά βουνά του Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου

Τα ψηλά βουνά του Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου
Τίτλος:
Τα ψηλά βουνά του Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου
Πότε:
Κυρ, 9. Οκτώβριος 2016 - Σαβ, 31. Δεκέμβριος 2016
Κατηγορία:
Θέατρο
Επισκέψεις:
415
Δημιουργήθηκε από:
@thessaloniki

Περιγραφή

Τα ψηλά βουνά του Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θέατρο Θεσσαλονίκης από 2 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Ολύμπιον

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

Κυριακές 2 και 9 Οκτωβρίου 2016 στις 11.30 το πρωί.
Από 20 Νοεμβρίου 2016 κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί.
Παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές.

«...Παίζοντας έκαμαν όλη αυτή τη δουλειά και τα κατάφεραν! Καθένας εργάστηκε για τον εαυτό του, αλλά και για όλους· όλοι πάλι δούλεψαν για τον έναν. Έτσι έκαμαν αυτό που λέμε κοινότητα και έγιναν παράδειγμα για πολλές άλλες...»

Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την περίοδο 2016 – 2017 «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου, στο θέατρο «Ολύμπιον» πλατεία Αριστοτέλους. Τις καθημερινές θα δίνονται παραστάσεις γιά μαθητές σχολείων. Θα πραγματοποιηθεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
3D animation & video art: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια – εικαστικά: Χρήστος Μπρούφας
Κίνηση – χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά
Μάσκες: Πένη Ντάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ζηνοβία Ανανιάδου, Γιούλη Βάλλα, Τριαντάφυλλος Δελής, Ιωάννα Διαμαντίδου, Μάριος Ζαρδαβάς, Άρης Νινίκας, Πέτρος Παπαζήσης.

Τα ψηλά βουνά, το πρώτο αναγνωστικό, που γράφτηκε στην εν χρήση γλώσσα των Νεοελλήνων, τη δημοτική, με τις ολοζώντανες περιγραφές του και το λεπτό του χιούμορ, προοριζόταν για την εκπαίδευση των νεότερων γενεών.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης, που κρύβει στις σελίδες του την απελευθερωμένη νοσταλγία των παιδιών και μνήμες της ανοιχτής φύσης απ’ όπου προέρχεται. Τα ψηλά βουνά, άφησαν να φανεί το πνεύμα του παιδαγωγού Παπαντωνίου, που μας κληροδότησε ένα έργο ουσιαστικό, ένα αξεπέραστο κατόρθωμα για την πενιχρή ιστορία της παιδαγωγικής μας λογοτεχνίας και συγχρόνως μια σπάνια νότα δροσιάς και ψυχικής ευφορίας για το ελληνικό σχολείο.

Η αγάπη των παιδιών απέναντι στο έργο, ως τις μέρες μας, αποδεικνύει τη διαχρονική αυθεντικότητα του αλλά και την επίδραση που αυτό άσκησε σε πολλές γενιές ελληνόπουλων.

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us

Popular News