Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείοΕκτύπωση

«Εμείς και ο Κόσμος»

 «Εμείς και ο Κόσμος»
Τίτλος:
«Εμείς και ο Κόσμος»
Πότε:
Παρ, 7. Οκτώβριος 2016 - Δευ, 31. Οκτώβριος 2016
Κατηγορία:
Σεμινάρια
Επισκέψεις:
185
Δημιουργήθηκε από:
@thessaloniki

Περιγραφή

«Εμείς και ο Κόσμος», μια πρώτη, θετική και ασφαλής, εμπειρία προσχολικής εκπαίδευσης. Πρωινές ομάδες για παιδιά 2-4 ετών και τον συνοδό τους.

Τα μικρά παιδιά συνεχώς εξερευνούν και μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους, δηλαδή τους άλλους μικρούς και μεγάλους ανθρώπους, το περιβάλλον στο οποίο ζουν, τα υλικά, τις έννοιες... Ιδανικό είναι οι αναζητήσεις τους, η μάθηση και η κοινωνικοποίησή τους να συμβαίνει μέσα σε μια ομάδα παιδιών, σε κλίμα ελευθερίας, σεβασμού και συναισθηματικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα υπάρχει κοντά τους κάποιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής τους. Έτσι μπορούν να χαίρονται με την παρουσία των άλλων, αλλά και να βρίσκονται με ένα πρόσωπο αναφοράς όταν το επιθυμούν ή χρειάζονται.

Το πρόγραμμα "Εμείς και ο Κόσμος", αναπτυξιακά κατάλληλο για κάθε παιδί ηλικίας 2 ως 4 ετών, απευθύνεται στη δυάδα του φροντιστή (μαμά, μπαμπά, γιαγιάς ή και νταντάς) και του παιδιού προσχολικής ηλικίας. Το "εμείς", έρχεται να συναντήσει τον "κόσμο", δηλαδή τα άλλα παιδιά, τους άλλους ενήλικες αλλά και το υλικό περιβάλλον, μέσα από ελεύθερο, αισθητηριακό, και όχι μόνο, παιχνίδι, υπό το συντονισμού έμπειρης νηπιαγωγού. Σε συνεργασία με τους γονείς, δημιουργείται το κλίμα που χρειάζεται το παιδί (ενσυναίσθησης, αποδοχής, τρυφερότητας), ώστε το παιδί να μπορεί να είναι αυθεντικό και ελεύθερο να πειραματιστεί, τόσο με τις ανθρώπινες σχέσεις, όσο και με τα ερεθίσματα του χώρου.

Τρία πρωινά την εβδομάδα λοιπόν, παιδιά και γονείς θα συναντιούνται για να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να σχετιστούν με τη ουσιαστική έννοια του όρου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αισθητηριακό, συμβολικό, κινητικό, μουσικό και θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και γλυπτική, παραμύθια και βιβλία, τέχνη και πειραματισμούς, φαντασία και δημιουργία! Σε έναν χώρο γεμάτο με τα κατάλληλα ερεθίσματα αλλά και συχνά φέρνοντας στην τσαντούλα τους απλά υλικά από το σπίτι, τα παιδιά νιώθοντας ασφαλή, θα μπορέσουν να εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους και να σταθούν στον καινούριο αυτό κόσμο όλο και πιο αυτόνομα. Θα τους είναι πιο εύκολο να πάρουν τα απαραίτητα ρίσκα, να δοκιμάσουν, να κάνουν λάθη, να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις, να εκφραστούν, να μάθουν. Κι έτσι, θα αποκτήσουν μια πρώτη,θετική και ασφαλή, εμπειρία προσχολικής εκπαίδευσης, πριν κάνουν τα επόμενα βήματά τους, προς τον παιδικό σταθμό, τον κόσμο, τη ζωή!

Οι στόχοι του προγράμματος

Για το παιδί
• Η μάθηση μέσω παιχνιδιού,τέχνης, πειραματισμού και αυτενέργειας.
• Η ολιστική ανάπτυξη- σε αισθητηριακό, γνωστικό, κινητικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο.
• Η ενδυνάμωση της ικανότητάς τους για ελεύθερη σκέψη, έκφραση και δημιουργία.
• Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του αισθήματος ασφάλειας.
• Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, με τρόπο φυσικό & αυθόρμητο.
Για το γονιό/συνοδό
• Η αλληλεπίδραση με παιδιά και γονείς σε ασφαλές περιβάλλον.
• Το μοίρασμα εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων.
• Η καλύτερη κατανόηση των συμπεριφορών των παιδιών με βάση το αναπτυξιακό τους στάδιο.
• Η ανάπτυξη προσωπικών και γονεϊκών δεξιοτήτων: επικοινωνίας, διαχείρισης συναισθημάτων/συμπεριφορών, δημιουργικότητας, παιχνιδιού
• Η ενδυνάμωση της σύνδεσης με το παιδί μέσα από το μοίρασμα και το παιχνίδι.
Το πρόγραμμα συντονίζει η Ελένη Οικονομίδου και η Φιλιώ Κατσαρού, και την ομάδα υλοποιεί η Κωνσταντίνα Τραϊανού. Η ομάδα θα αποτελείται από 10 παιδιά ηλικίας 2-4. Γονείς με δεύτερο παιδί βρέφος, φυσικά και είναι ευπρόσδεκτοι!

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00 - 13:00

Ημερομηνία έναρξης: 31/10 Κόστος συμμετοχής: 130€ τον μήνα
Για πληροφορίες / κρατήσεις: Τηλ: 6946333489, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία:

Hehe Art, Play & Therapy Δ: Κώστα Βάρναλη 54, Κωνσταντινοπολίτικα Τ: 2310911941, 6932411271, 6946333489 e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. fb: https://www.facebook.com/hehe.art/ https://www.facebook.com/messyplay....

News Letter

About Us

Thessaloniki Day & Night

Διασκέδαση Χωρίς Όρια

Tel: 6942569789

info(@)thessaloniki-dayandnight.gr

 

Connect With Us

Popular News